Fakta om økologisk Merinoull

FAKTA OM ØKOLOGISK MERINOULL

Merinoullen kommer fra Merino‐sauen, en saueart som er fremavlet til å produsere maksimalt med ull, huden ligger i folder som dekker så godt som hele sauen. Fibrene er lange og tynne, dette gjør den utmerket til bruk i produksjon av ullundertøy,  den er  slitesterk og tåler mange vask. Den er veldig  myk, og klør ikke.

Merinoullen er fuktabsorberende og  kan absorbere inntil 1/3 av plaggets egen vekt uten at det vil føles fuktig, og vil allikevel beholde den varmende efekten. Perfekt for barn som leker ute og blir varme.

Merinoull har  naturlige temperaturregulerende egenskaper. Temperaturen reguleres ved at fibrene  absorberer og slipper ut fuktighet.

 

Når det er kaldt og den tørre ullen absorberer fuktighet, vil den sette igang  en proses der ullen genererer varme. Dette fenomenet er kjent som ”Heat of sorption” Dersom det er varmt vil ullen sørge for å regulere temperaturene ved å kjøle ned ved  fordamping. Dette er samme prinsippet som kroppen vår bruker, er vi varme svetter kroppen for å kjøle den ned.

  • Merinoull-fiberen er den ullfiberen med best varme-efekt på markedet. Dette er spesielt viktig for små babyer,hvor temperaturmekanismen fortsatt er i utvikling.
  • Merino vil ikke lukte vondt, (selv etter mye bruk og trening!) Fibrene som vider seg ut ved oppvarming, når kroppen blir varm,  lukker seg igjen ved nedkjøling, og vil ikke slippe odørerene ut før ved vask.
  • Merinoull er  naturlig flammehemmende og har en beskyttende evne mot UV stråling.

I våre produkter benytter vi kun økologisk Merinoull  fra New Zealand eller Sør-Afrika, land hvor mulesing ikke er praktisert. I Økologisk  landbruk forekommer ikke Mulesing, dette er noe vi tar sterk avstand fra.

Den økologiske merinoullen vi bruker kommer fra sau som har gresset på sertifisert økologisk mark og KBT kontrolert.

Ullen er  helt fri for kemikalier og pestesider,

Økologiske sauer er fødd opp til å være motstandsdyktige mot  parasitter, de er ute hele året, og blir naturlig klippet når ullen er lang nok.  Bonden behøver ikke å sprøyte med miljøskadelige midler.  Som resultat  får vi en bedre dyrkbar mark, friskere luft, renere vann, og en mer human måte å drive dyrehold på, og ikke minst, plagg som er trygge å ha på den sarte barnehuden, med betydlig mindre risiko for allergier og eksemer.

Glade sauer, glade barn og fornøyde foreldre, valget er ikke vanskelig.

Ta godt var på ulltøyet ditt!

 

  • Den kan maskinvaskes  på 30 grader, ullprogram.
  • Stykes på lav temperatur.
  • Bør ikke tørketromles, da kan ullen toves/krymes.
  • Bør ikke klorblekes, kloren vil etse hull i ullen, eller fjerne egenskapene dens.

 

Vi anbefaler Sonett vaskemiddel, og flekkfjerner,  disse er helt uten enzymer som kan bryte ned fibrene i ullen, og gjøre at den føles stiv og ru.
Sonett ullvask setter ubetingede fokus på miljø, det belaster hverken våre omgivelser eller mennesker. Det benyttes ingen petrokjemiske forbindelser i vaskemidlet, kun råvarer fra planter og naturlige mineraler.

Kan kjøpes  på Helios, Life og andre helsekost butikker.

Håper du blir fornøyd med valgene vi har tatt til våre produkteter!

 

Her er en oversikt over stedene som selger våre økologiske klær:

 

 http://lillileopold.com/pages/forhandlere