Fakta om økologisk merinoull

Posted on December 03, 2014 by Dyveke Cappelen Beugnet | 0 comments

FAKTA OM ØKOLOGISK MERINOULL

Merinoullen kommer fra Merino‐sauen, en saue art som er fremavlet til å produsere maksimalt med ull, huden ligger i folder som dekker så godt som hele sauen. Fibrene er lange og tynne, dette gjør den utmerket til bruk i produksjon av undertøy,  den er  slitesterk og tåler mange vask. Den er veldig  myk, og klør ikke. Merinoullen er fuktabsorberende og  kan absorbere inntil 1/3 av plaggets egen vekt uten at det vil føles fuktig, og vil allikevel beholde den varmende effekten. Perfekt for barn som leker ute og blir varme.

Merinoull har  naturlige temperatur regulerende egenskaper. Temperaturen reguleres ved at fibrene  absorberer og slipper ut fuktighet.

Når det er kaldt og den tørre ullen absorberer fuktighet, vil den sette i gang  en prosess der ullen genererer varme. Dette fenomenet er kjent som ”Heat of sorption” derfor vil ullen varme selv om den er våt. Husker godt de våte ullvottene og sokkene fra jeg var liten, våte, men ikke kalde.

Dersom det er varmt vil ullen sørge for å regulere temperaturene ved å kjøle ned ved  fordamping. Dette er samme prinsippet som kroppen vår bruker, er vi varme svetter kroppen for å kjøle den ned.

Merinoull-fiberen er den ull fiberen med best og mest naturlig varme-effekt på markedet. Dette er spesielt viktig for små babyer,som ikke selv kan regulere varmen,hvor temperaturmekanismen fortsatt er i utvikling.

Merinoull vil ikke lukte vondt, (selv etter mye bruk og trening!) Fibrene som vider seg ut ved oppvarming, når kroppen blir varm,  lukker seg igjen ved nedkjøling, og vil ikke slippe odørerene ut før ved vask eller lufting.

Merinoull er  naturlig flammehemmende og har en beskyttende evne mot UV stråling.

Til våre produkter benytter vi kun økologisk (økotex 100)  Merinoull. Disse garanterer for at ullen kommer fra glade sauer som ikke er muleset. En praksis vi er store motstandere av.

Ullen er  helt fri for kjemikalier og pestesider som medfører betydelig mindre risiko for allergier og eksemer. Lilli&Leopold lager plagg som er helt trygge å ha på den sarte barnehuden, vi har stor erfaring med barn som har atopisk hud, og kan konkludere med at økologisk ull og kjemikaliefri innfarging skaper liten eller ingen reaksjon på huden....

 

Glade sauer, glade barn og fornøyde foreldre, valget er ikke vanskelig.

Håper du blir fornøyd med valgene vi har tatt til våre produkter.

 

Posted in


Next

Leave a comment

Comments will be approved before showing up.